Arculattervezés menete

A sikeres arculattervezésnek jól bevált lépései vannak. Ezeket a lépéseket követjük, a célok megvalósítását is szem előtt tartva, hogy következetesen és lendületesen készüljön el a céged logója és teljes arculata.

Kapcsolatfelvétel

Ha felkeltettünk az érdeklődésedet az alábbi módokon léphetsz velünk kapcsolatba, hogy felkereshessünk a további lépések egyeztetésével:

Az igényeid és lehetőségeid alapján segítünk a megfelelő csomag kiválasztásában vagy egyedi ajánlatot készítünk.

Egyeztető megbeszélés

Az arculattervezés megkezdése előtt egyeztetjük a teendőket, begyűjtjük a szükséges információkat, elképzeléseidet a tervezendő logóról. Ebben segítséget nyújt az “Alapkérdések ajánlatkéréskor és a logótervezés egyeztető megbeszélésen” segédanyagunk.
Szeretnénk minél jobban megismerni a cégedet, annak profilját, egyéniségét, küldetését, főbb üzleti törekvéseit, hogy a céget minél jobban kifejező egyedi arculatot tervezzünk. Ezek alapján alakítjuk ki majd a formavilágot és színvilágot, azt hogy mit sugalljon, milyen érzeteket, érzelmeket váltson ki. Ezek segítik majd elő, hogy a célközönség felfigyeljen és pozitívan forduljon céged, termékeid, szolgáltatásaid felé.

Kezdeti logótervek

A következő lépés a logó megtervezése a megbeszélés során megfogalmazott alapelvek szerint. Elkészítjük az első, kezdeti logó terveket. Ezeket a terveket mutatjuk meg neked. Az előzetesen kiválasztott logó tervezési csomagon, illetve megoldáson múlik, hogy hány terv készül, melyek közül kiválaszthatod a megfelelőt, vagy azt a kombinációt, irányvonalat, amellyel tovább dolgozunk.


Nézd meg esettanulmányainkban hogyan alakultak a logók a kezdeti tervektől a végleges formáig!

 

 

Formálódás, alakítás

Az irányvonal kiválasztása után tovább dolgozunk a logotervvel. Egészen a legapróbb részletekig finomítjuk, hogy a céloknak megfeleljen. Ha az első logó tervek közül nem sikerülne megtalálni a legmegfelelőbbet (ami ritka, de előfordulhat), a logókon változtatásokat végzünk, míg el nem éri a kívánt formát. Ha mindezek ellenére sem sikerül a megfelelő terv elkészítése, annak az lehet az oka, hogy a megismerési folyamatban valami elkerülte a figyelmünket vagy átsiklottunk fontos információk felett. Ebben az esetben újabb megbeszélésre van szükség, hogy feltárjuk ezeket a területeket. A formálás és alakítás fordulóinak a mennyisége a kiválasztott csomagtól függenek.


Nézd meg esettanulmányainkban hogyan alakultak a logók a kezdeti tervektől a végleges formáig!

 

Az elkészült logó

Amikor a változtatások eredményeként összeáll a megálmodott logó, a kész tervet és a szerkeszthető munkafájlokat a szükséges formátumokban elküldjük, illetve átadjuk. Valamint weboldalunkon is külön helyet biztosítunk számukra, ahonnan bármikor letölthetők. Így azokat a továbbiakban sokrétűen felhasználhatod, akár a nyomtatott, akár az elektronikus arculati- és marketingkommunikációs eszközökhöz, partnereid is könnyen hozzáférhetnek igény szerint.

Share This